Kuchnia

Na śniadanie/kolację

GRANOLA

- 180 g orzechów pekan
- 100 g migdałów
- 240 g płatków owsianych
- 175 g pestek dyni
- 175 g pestek słonecznika
- 100 g siemienia lnianego
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki syropu klonowego
- 3 łyżeczki cynamonu
- 200 g rodzynek

1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
2. Orzechy pekan i migdały rozdrobnił w blenderze. Przełóż je do miski z pozostałymi suchymi składnikami poza rodzynkami i cynamonem.
3. W rondelku rozpuść olej kokosowy z syropem klonowym i cynamonem. Kiedy składki się połączą przelej do miski z suchymi składnikami i dokładnie wymieszaj.
3. Wsyp mieszankę na blachę i piecz 30 min.
4. Kiedy granola wystygnie wymieszaj ją z rodzynkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation