Kuchnia

Na śniadanie/kolację

WRAPY Z SOCZEWICY

Składniki
150 g (3/4 szklanki) czerwonej soczewicy
360 ml (1 i 1/2 szklanki) bulionu warzywnego lub wody
1 łyżka skrobi ziemniaczanej

Przygotowanie:
Wypłucz soczewice, możesz zostawić ją w widzie na około 30 minut. Po tym czasie odcedź soczewicę, wodę z moczenia strączków możesz wykorzystać do podlania kwiatów.

Soczewice przełóż do miski lub naczynia blendera, zalej bulionem. Jeśli używasz wody, dodaj 1/2 łyżeczki soli. Soczewicę zostaw na około 3-4 godziny. Po tym czasie zblenduj ją na gładką masę. Na koniec dodaj skrobię.

Ciasto wylewaj na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu. Smaż około 3 minuty z jednej i 2 minuty z drugiej. Możesz zrobić większe lub mniejsze placki. Z takiej ilości wyszło mi 8 małym wrapów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation