Kuchnia

Na śniadanie/kolację

PIECZONA JAGLANKA

- 4 duże jabłka
- 260g kaszy jaglanej
- 100g siemienia lnianego
- 100g oleju
- 60g ksylitolu
- łyżeczka cynamonu
- pół łyżeczki sody
- mrożone wiśnie (opakowanie(

1. 100g kaszy, siemię lniane, cukier, cynamon i sodę zmiksować w blenderze na drobny proszek.
2. Jabłka pokroić w kostkę.
3. Resztę kaszy przepłukać zimną wodą.
4. Wszystkie te składniki połączyć z olejem w misce i wyłożyć na blaszkę. Najlepiej jeśli warstwa będzie dość cienka. Uwaga, konsystencja będzie sypka. To jest OK!
5. Na wierzchu ułożyć mrożone wiśnie.
6. Piec 45minut w 180stopniach, termoobieg.
7. Rozpuścić i wymieszać składniki na polewę czekoladową w rondelku. Polać nią ciasto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation