Kuchnia

Na śniadanie/kolację

1 porządna kromka fajnego chleba*
150g bobu
¼ czerwonej cebuli lub 1 mała szalotka
1–2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka oliwy
odrobina papryczki chili (opcja)
odrobina skórki z cytryny (opcja)
trochę świeżych listków*
2 łyżki wegańskiego labneh*
sól, pieprz


1. Kromkę chleba stostuj, cebulę posiekaj, a bób ugotuj i obierz ze skórki.
2. W misce ugnieć nieco szalotkę z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodaj pietruszkę i oliwę oraz opcjonalnie chili i skórkę z cytryny. Wszystko wymieszaj.
3. Pajdę chleba posmaruj labneh, dodaj rukolę i bobową mieszankę dobroci. Jedz od razu, smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation