Kuchnia

Na śniadanie/kolację

JABŁKOWO-JEŻYNOWE CRUMBLE

- 200 g migdałów
- 180 g płatków owsianych
- 3 czubate łyżki oleju kokosowego
- 100 ml syropu klonowego
- 2 łyżeczki cynamonu

- 6 czerwonych jabłek
- 400 g jeżyn
- łyżka syropu klonowego
- łyżeczka cynamonu

1. Zmiksuj migdały na mąkę i dodaj do niej płatki owsiane.
2. W rondlu umieść olej, syrop i cynamon. Podgrzewaj do momentu połączenia się wszystkich składników.
3. Wlej olej do suchych składników. Dokładniej wymieszaj i odstaw na bok.
4. Obrane jabłka pokrój na małe kawałki. Umieść je w garnku z jeżynami, syropem i cynamonem.
5. Zalej owocem wrzątkiem na wysokość 1 cm od dna. Gotuj owoce na małym ogniu przez ok. 10 min.
6. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
7. Owoce przełóż do blaszki i posyp kruszonką. Piecz przez ok 30 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation