Kuchnia

ciasta

Sernik z brzoskwiniami
Taki serniczek może gościć na Waszym świątecznym stole. Bardzo proste, szybkie przygotowanie, z którym sobie każdy poradzi. Sernik na spodzie z herbatników z dodatkiem brzoskwiń.
Forma 24 cm x 24 cm
20 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg sera sernikowego z wiaderka
• 100 g herbatników kakaowych
• 1 puszka brzoskwiń
• 5 jajek całych
• ½ szk. oleju
• 1 szk. cukru
• ½ szk. mleka
• 2 budynie śmietankowe
Sposób przygotowania:
1. Tortownice smaruję masłem, na dnie tortownicy układam herbatniki.
2. Brzoskwinie odlewam z zalewy, kroję na połówki, układam na ciastkach.
3. 4 żółtka i 1 jajko ucieram mikserem z dodatkiem cukru.
4. Następnie dodaję na przemian ser sernikowy, olej, mleko, budynie w proszku aż do wyczerpania składników, cały czas miksując.
5. Pozostałe 4 białka ubijam mikserem, łączę z masą sernikową, mieszając delikatnie łyżką.
6. Masę wykładam na brzoskwinie.
7. Ciasto piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
8. Ciasto gotowe.
9. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation