Kuchnia

mniam!

Domowa mieszanka przyprawowa – Cajun

4 łyżeczki soli czosnkowej
3 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki białego pieprzu
1 łyżeczka cebuli granulowanej
1 łyżeczka pieprzu Cayenne
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka bazylii
Składniki dania:

1 szklanka kaszy pęczak
2 szklanki dowolnego bulionu
ulubione warzywa, np. cukinia i kolorowa papryka
1 opakowanie pałek z kurczaka „Nasz Kurczak”
olej do posmarowania mięsa
przyprawa Cajun do smaku


Kaszę pęczak wsyp do dość dużego naczynia żaroodpornego. Zalej bulionem. Na kaszę wysyp pokrojone na kawałki lub paski warzywa.

Pałki z kurczaka „Nasz Kurczak” umyj i wymieszaj z niewielką ilością oleju oraz przyprawy Cajun. Umieść na warzywach, w naczyniu żaroodpornym. Przykryj naczynie dołączoną do zestawu pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 1h.

Podczas pieczenia, sprawdź ok. 2 razy czy kasza nie wchłonęła całego płynu i czy nie należy go nieco dodać.


http://wkrainiesmaku.pl/19144/udka-cajun-zapiekane-z-kasza-peczak/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation