Kuchnia

Przepisy

Roladki mielone w kapuście
Nie masz pomysłu na obiad, znudziły Ci się tradycyjne dania, oto przepis dla Ciebie.
Kotlety mielone owinięte w kapuście, panierowane w bułce tartej. Idealne na imprezy, spotkania rodzinne.
8 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
• 1 cebula
• 1 duża marchew
• 3 całe jajko
• 8 liści kapusty
• Mąka pszenna do panierki
• Bułka tarta do panierki+ 2 łyżki
• Olej do smażenia
• 2 łyżki śmietany 12%
• Sól
• 1 łyżka majeranku
• 1 łyżeczka papryki ostrej
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew. Wbijam jedno jajko, wsypuję majeranek, sól, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
2. Liście kapusty obgotowuję, usuwam twarde części i rozkładam.
3. Na każdym liściu kapusty układam mięso, zwijam w roladki.
4. Następnie panieruję w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation