Kuchnia

Przepisy

Surówka z kapustą i pomidorami
Szukasz szybkiego, prostego sposobu przygotowania surówki a zarazem smacznej? Mam coś dla Ciebie, warzywna surówka idealnie pasująca do każdego dania mięsnego.
7 porcji
15 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 młoda kapusta
• 7 ogórków konserwowych
• 240 g kukurydzy konserwowej
• 2 cebule czerwone
• 10 pomidorków koktajlowych
• 100 g suszonych pomidorów
• 4 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
• 1 łyżka octu jabłkowego
• 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno kroję, ogórki kroję w kostkę, kukurydzę odlewam z zalewy, cebulę obieram, kroję w kostkę.
2. Następnie dodaję pomidorki koktajlowe, pokrojone na połówki, suszone pomidory odlane z zalewy, wlewam zalewę z pomidorów suszonych, ocet, sos sojowy, wsypuję sól oraz pieprz i dokładnie mieszam wszystkie składniki.
3. Surówka gotowa.
4. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation