Kuchnia

Na obiad

MEKSYKAŃSKA MISECZKA Z KOMOSĄ RYŻOWĄ

- 400 g nerkowców
- sok z cytryny
- łyżka sosu sojowego
- sól
- pieprz

Namoczone przez min. 4 godz. nerkowce odsącz i zblenduj ze wszystkimi składnikami i 150 ml wody.

- 260 g komosy
- sok z cytryny
- sól
- pieprz

Przepłucz komosę pod zimną wodą, a następnie przełóż do rondelka i zalej 600 ml wrzątku dodając sok z cytryny, sól i pieprz.
2. Gotuj komosę przez 2 min, następnie zmniejsz ogień i gotuj ją pod przykryciem przez 15 min.

- 4 awokado
- 6 pomidorków koktajlowych
- wypestkowana papryczka japanefo
- garść kolendry
- sok z 3 limonek
- sól
- pieprz

Rozgnieć awokado widelcem i połącz z pozostałymi składnikami.

- 3 pomidory
- sok z limonki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Drobno pokrojone pomidory umieść w misce, wlej sok z limonki oraz oliwę z oliwek, dodaj sól i pieprz. Wymieszaj.

- 800 g czarnej fasoli z puszki
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól

Odsącz fasole i umieść ją w garnku. Dodaj pozostałe składniki i podgrzewaj parę minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation