Kuchnia

Na obiad

MAKARON RYŻOWY Z BROKUŁEM I TOFU:

- 200g. makaronu ryżowego
- brokuł
- 200g. pieczarek
- szczypiorek
- 1/5 szklanki orzechów włoskich

Sos:
- 1/4 szklanki tahini
- 2 łyżki sosu sojowego
- łyżeczka cukru
- łyżka oleju sezamowego

Tofu:
- 450g. tofu
- ½ cup jogurtu greckiego
- łyżka oliwy
- łyżka soku z cytryny
- łyżka sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka cebuli granulowanej (opcjonalnie)
- łyżeczka wędzonej papryki
- łyżeczka ostrej papryki
- ½ łyżeczka oregano
- łyżeczka soli
- pieprz

Wypieszczać wszystkie składniki na tofu i piec je w 200C przez 30 min. Ugotować makaron. Na oleju podsmażyć pieczarki, potem dodać do nich brokuła, orzechy i szczypiorek. Gdy brokuł będzie miękki dodać sos (pomieszane razem składniki na sos) i upieczone tofu. Podać z makaronem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation