Kuchnia

Na obiad

SAŁATKA Z KOMOSĄ I FASOLĄ

🔶 SKŁADNIKI (3-4 porcje):

✅ Jarmuż - pół opakowania, około 100g
✅ Biała fasola - 1 puszka
✅ Pestki dyni - 2 łyżki
✅ Orzechy włoskie - 2 łyżki
✅ Komosa ryżowa (quinoa) - 1/3 szklanki
✅ Awokado - 1 sztuka
✅ Pomidory suszone - 6 sztuk
✅ Oliwa - 1 łyżka
✅ Sok z cytryny

Sos:
✅ Sok z połowy cytryny
✅ Syrop klonowy - 2 łyżki
✅ Musztarda - 2 łyżki
✅ Sos sojowy - 2 łyżki

1. Komosę ugotować.
2. Jarmuż skropić łyżką soku z cytryny i oliwą, a następnie ugnieść rękami (zrobić „masaż”) aż liście zmiękną.
3. Fasolę dokładnie opłukać i dodać do jarmużu razem z resztą warzyw i komosą.
4. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Dodać do sałatki razem z orzechami.
5. Wymieszać składniki sosu. Polać nim sałatkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation