Kuchnia

slodycze

Kruche ciasteczka budyniowe
Składniki:

1 szklanka mąki pszennej,
opakowanie budyniu waniliowego bez cukru,
3 łyżki cukru pudru,
1/2 kostki zimnego masła (możesz też użyć margaryny),
1 jajko
Kruche ciasteczka budyniowe – sposób przygotowania
Do dużej miski przesiej mąkę, budyń oraz cukier puder i wymieszaj je ze sobą. Zimne masło posiekaj nożem, jednocześnie mieszając je z sypkim produktami – tak jak przy przygotowywaniu kruchego spodu do tarty lub mazurka. Następnie wbij jajko i szybko zagnieć kulkę z ciasta. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik rozgrzej do temperatury 180*C. Z ciasta formuj małe kuleczki i układaj je na blasze. Potem spłaszcz każdą z nich, aby powstało okrągłe ciasteczko o grubości około 0,5 cm. Tak przygotowane ciastka wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut, aż będą ładnie zrumienione na wierzchu. Po upieczeniu ostudź je i podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation