Kuchnia

obiad

Roladki z Tortilli
Masz tortille i kiełbaski w lodówce? Masz niespodziewanych Gości? Przygotuj szybką, prostą przekąskę, na pewno Goście będą zachwyceni.
Roladki z Tortilli, w środku parówka z serem a wszystko owinięte w aromatyczny boczek. Czy brzmi kusząco?
15 minut czas przygotowania
12 porcji
Składniki:
• 12 placków Tortilli
• 100 g sera żółtego w plastrach
• 300 g berlinek
• 4 łyżki ketchupu
• 200 g boczku wędzonego paski
Sposób przygotowania:
1. Tortille rozkładam, przecinam na pół, odcinam trójkąty na górze oraz na dolę, tworząc prostokąty.
2. Na każdym kawałku tortilli układam po plasterku żółtego sera,1 łyżeczkę ketchupu oraz połowę berlinki.
3. Tortille zwijam ciasno w roladki i owijam boczkiem.
4. Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
5. Przekąska gotowa.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation