Kuchnia

obiad

Schabowe roladki z pieczarkami
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.
30 minut czas przygotowania
9 porcji
Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 cebula
• 1 marchew
• 1 korzeń pietruszki
• 2 ząbki czosnku
• 200 g pieczarek
• 1 łyżka musztardy
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Pietruszkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, warzywa dodaję do cebuli.
4. Następnie dodaję pokrojone drobno pieczarki, smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem, solą oraz musztardą.
5. Farsz nakładam na każdy plaster mięsa.
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
8. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
9. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation