Kuchnia

obiad

Roladki z czosnkiem
Roladki schabowe z tym obłędnym nadzieniem, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.
9 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 100 g sera mozzarella
• Pęczek szczypiorku
• 3 ząbki czosnku
• 2 łyżki majonezu
• 1 łyżka musztardy
• Bułka tarta do panierki
• 2 całe jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprzem.
2. Ser mozzarella ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję drobno posiekany szczypiorek, czosnek obrany i przeciśnięty przez praskę oraz majonez i musztardę. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
3. Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku mięsa.
4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation