Kuchnia

obiad

Surówka z kapusty pekińskiej
Szybko, prosto przygotujesz surówkę z warzyw do dania mięsnego na niedzielny obiad. Zioła dodane do warzyw nadają wyrazisty smak surówce.
7 porcji
20 minut czas przygotowania
Składniki:
• ½ główki kapusty pekińskiej
• 1 puszka kukurydzy konserwowej
• 5 szt. ogórków konserwowych
• 2 ząbki czosnku
• 1 pęczek koperku
• 3 łyżki majonezu
• 3 łyżki jogurtu
• 1 łyżeczka ziół prowansalskich
• Pieprz
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno kroję, kukurydzę odlewam z zalewy, ogórki kroję w pół plasterki, koperek drobno siekam.
2. Do naczynia przekładam majonez, jogurt, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypuję pieprz, sól, zioła, dokładnie mieszam i łączę z warzywami.
3. Sałatka gotowa.
4. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation