Kuchnia

obiad

Roladki z marchewką i pieczarkami
Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem warzywno grzybowym. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu.
8porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu wieprzowego
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 duża marchew
• 20 dag pieczarek
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą.
4. Marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, następnie przekładam do grzybów i smażę około 10 minut.
5. Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
8. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
9. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation