Kuchnia

obiad

Zrazy z grzybami suszonymi
Rozpływające się w ustach mięso z genialnym farszem. Roladki polecam w szczególności miłośnikom dań mięsnych z wieprzowiną w roli głównej. Delikatne, soczyste roladki, szybkie i proste w przygotowaniu, idealne na dania świąteczne.
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 100 g podgrzybków suszonych
• 1 cebula
• Olej do smażenia
• 6 łyżeczek musztardy
• 1 łyżka majeranku
• 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
• Mąka pszenna do panierki
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Grzyby zalewam gorącą wodą i moczę około 30 minut. Po tym czasie grzyby kroję w paski, wodę z moczenia odstawiam na bok.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję suszone grzyby, smażę około 10 minut.
3. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, posypuję majerankiem, na środku układam po 1 łyżce farszu z grzybów.
4. Mięso zwijam ciasno w roladki, panieruję w mące i podsmażam na oleju.
5. Zostało mi trochę farszu z grzybami więc wlewam do niego wodę z moczenia grzybów, sos sojowy, doprawiam solą oraz pieprzem i gotuję
6. Roladki jak zmienią kolor, przekładam do sosu grzybowego i gotuję około 30 minut.
7. Po tym czasie sos zagęszczam mąką pszenną ( 1 łyżka) rozrobioną w małej ilości wody, dwie minutki gotuję.
8. Zrazy podaję z kaszą kuskus oraz surówką.
9. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation