Kuchnia

obiad

Kotlety mielone w sezamie
Kotleciki drobiowe z mięsa mielonego z pyszną w środku niespodzianką. Twoja rodzina będzie zachwycona tak przygotowanym obiadem. Kotleciki idealne na święta lub różne uroczystości.
40 minut czas przygotowania
8 porcji
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 1 jajko
• 1 łyżka masła
• 10 dag pieczarek
• 1 mała cebula
• 3 łyżki bułki tartej + do panierki
• 4 łyżki sezamu
• Olej do smażenia
• Sól
• 1 łyżeczka papryki ostrej
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję bardzo drobno. Do mięsa wbijam jajka, wsypuję 3 łyżki bułki tartej, sól, paprykę ostrą. Mięso dokładnie wyrabiam.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Z mięsa robię okrągłe kotlety w środku każdego kotleta umieszczam po łyżce usmażonych grzybów.
4. Kotlety panieruję w bułce tartej wymieszanej razem z sezamem.
5. Następnie smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation