Kuchnia

obiad

Polędwiczki w sosie meksykańskim
Czasami szukamy przepisu na bardzo szybkie danie, oto moja propozycja. Wystarczą tylko 3 główne składniki, aby zrobić bardzo smaczne danie. Sos można również przygotować samemu lub użyć gotowego.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• Mąka pszenna do panierki
• Olej do smażenia
• 1040 g sosu meksykańskiego w słoiku
• 400 g fasoli czerwonej w puszce
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Mięso obtaczam w mące pszennej i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Sos meksykański wlewam na większą patelnię, dodaję odlaną z zalewy fasolkę, gotuję 5 minut.
3. Sos łączę z mięsem.
4. Danie gotowe, podaję ryżem lub ziemniakami.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation